Friluftsliv i Rendalen og Hedmark

Både Hedmark generelt og Rendalen spesielt har mye å by på når det gjelder friluftsliv. Om du liker å bruke naturen, er Mesna Opplevelser og Overnatting stedet for deg. Her kan du ri friske turer på islandshester og overnatte i idylliske omgivelser tett på villmarka. Velg blant annet mellom snowrafting, pil- og bueskyting, isbading, kanoturer og hundekjøring. Mesna bruker naturen, og aktivitetene passer både for voksne og barn, sommer som vinter.

Sølen, eller Rendalssølen, er et fjell i Rendalen på 1754 meter over havet. Fjellet har et stort V-formet skar tvers igjennom. Skardet kan ses fra fly og på flere mils avstand. Det høyeste punktet i skardet er på 1755 moh. på og 1688 moh. Selve navnet Sølen kommer av at fjellet ser ut som en sal, som kommer fra det norrøne sǫðull. Herfra når man også Sølensjøen, en del av det 46 kilometer lange Sølna-vassdraget. Dybden er på 58 meter og bredden er på hele 3 km. Dette gjør det til et glimrende habitat for fisker som røye, ørret, harr, sik, gjedde og abbor.

Rømåsen

På Rømåsen ligger Sjusjøen skisenter med et nytt alpinanlegg. Her finner man fantastiske turmuligheter og spennende løyper og trekk. Rømåsen ligger 3-4 kilometer fra Sjusjøen sentrum i Ringsaker kommune.

Rømåsen seter serverer tradisjonsmat hele sommeren, samt i påsken. “Liv på Rømåssetra” er et kulturarrangement som holdes hvert år i månedsskiftet juli-august og tiltrekker seg mange besøkende.

Rendalen har deilige somre med lite nedbør, et typisk innlandsklima. Vintrene er kalde og stabile. Dette gjør det til et ypperlig reisemål under alle årstider. Om sommeren kan man gå lange turer i majestetiske fjell, og ta forfriskende bad i et av de mange sjøene. Det er klimaet, i kombinasjon med naturen, som gjør dette til et ypperlig sted å ta med seg telt og campingutstyr, alene eller sammen med barna. Her får man flotte opplevelser og storslått natur som bare Hedmark kan by på, både for liten og stor.