Østerdalen

Østerdalen er et av de store dalførene på Østlandet. Den ligger mellom Gudbrandsdalen i vest og mot Sverige i øst. Dalføret ligger i Hedmark fylke, og sør for Elverum bytter det navn til Glåmdalen.

De største sidedalene til Østerdalen er Rendalen, Folldal og Atndalen. Østerdalen er preget av rolige landskapsformer og myke fjelltopper. Et utmerket område for mindre fjellturer med små barn. Den spesielle reinlaven, særlig arten kvitrull, vokser på større deler av skogbunnen her, og er karakteristisk for dette området. Dette er et utmerket område å oppsøke med telt, sovepose og primus for mystiske netter i et trolsk landskap. Østerdalen dekker elleve kommuner med til sammen 50 906 innbyggere.

Gode naboer: Folldal og Alvdal

Folldal har et rikt tilbud av aktiviteter. Her finner man aktiviteter som ridning, hundekjøring, moskusfesafari og isklatring. Dette landskapet er stedet for den eventyrlystne! Her kan man nyte det gode friluftslivet i lange drag. Lenge før fast bosetting i dette området, var det også en utbredt jakt av rein. Det finnes bort imot 1000 dyregraver i Folldal.

Nabokommunen Alvdal har en storslått natur med mektige fjell og frodige skoger. Her kan du gå på lange fotturer, bade i dype sjøer eller fiske. I nydelige omgivelser tilbyr dette lille stedet både ro og harmoni. Størstedel av arealet i dette området består av Vestfjella, et fjellområdet som avgrenses av Østerdalen i øst og Folldal i nord, og Atndalen i vest og sør.

Alvdal var bosted for den indiske filosofen, poeten og yogien Swami Sri Ananda Acharya. Han kom til Alvdal i 1914 og bosatte seg på Tronsvangen, bergtatt av det majestetiske landskapet. Sri Anada døde i 1945 og er gravlagt 1400 meter over havet på fjellet Tron. Han var det første inderen som ga en systematisk fremstilling av indisk filosofi til vesten. Sri Anada hadde et tett bånd med forfatterne Arne Garborg og Hulda Garborg som periodevis bodde i området.