Hvorfor bør man besøke Norge?

Norge er kjent for å være et dyrt ferieland, og det vet vi nordmenn alt om. Likevel velger mange av oss å tilbringe ferien innenfor landegrensene. Og det er ikke rart, gitt all den vakre naturen landet vårt har å tilby. La oss ta en nærmere titt på noe av det som gjør Norge til et ettertraktet ferieland for de naturinteresserte.

Fjorder og fjell

Norge er verdenskjent for sine dype fjorder og høye fjell. Enda bedre er det når disse to kombineres. Spesielt Vestlandet er kjent for nettopp dette – stupbratte fjellsider som ender ned i en grønn fjord – farget av smeltevann fra en nærliggende isbre. Mange velger å ta en båttur på en av de mange fjordene, for å nyte dette synet på nært hold. Eller man kan ta bilen og kjøre opp og ned fra fjellet på smale hårnålsveier, samtidig som man er vitne til en fantastisk utsikt utover fjell og fjord.

Vintersport

Norge og skisport er som hånd i hanske. Derfor velger mange å reise på skiferie til Norge. På grunn av våre mange fjell har vi utallige alpinanlegg med bakker i alle vanskelighetsgrader. Og våre enorme områder med uberørt natur gjør landet til et eldorado for frikjørere. Liker man ikke å suse nedover er det også fantastiske muligheter for å gå milevis på langrennsski.

Fiske

Er du glad i å fiske skal det godt gjøres å ikke finne en plass i landet du vil trives. Vi har en lang kystlinje for de som liker å fiske i sjøen. For andre er det de mange lakseelvene som lokker mer. Er du av typen som hevder at du aldri får fisk, anbefaler vi en tur til Nord-Norge, for eksempel Lofoten. Får du ikke fisk der er det nesten en bragd i seg selv.

Hurtigruten

Vi kan nesten ikke komme utenom å nevne Hurtigruten. Dette selskapet har ulike skip med ulik standard som går i trafikk mellom Bergen og Kirkenes. For de som ønsker å få med seg det meste av Norskekysten er denne turen noe vi virkelig anbefaler. På veien stopper skipet ved 34 anløp, og noen steder er oppholdet såpass langvarig at man kan gå i land. Man trenger ikke å kjøre hele strekningen, men kan dele den opp alt etter hvor man vil reise.

Dette var Norge i korte trekk. Håper du ble inspirert.